این مطلب در تاریخ ۱۴۰۲/۰۴/۲۲ بروزرسانی شده است.
علت ابتلا به بواسیر در زنان چیست؟ بواسیر در زنان بیشتر است یا مردان؟ بهترین روش درمان بواسیر در زنان کدام است؟ و …
این موارد تنها بخشی از سوالات متداولی است که ذهن بسیاری از بانوان را به خود درگیر میکند. بیماری بواسیر یکی از شایع ترین بیماری های مقعدی است که سالانه تعداد زیادی از زنان و مردان را در سنین مختلف تحت تاثیر خود قرار میدهد. بیماری بواسیر یا هموروئید در زنان (Hemorrhoids in Women) دلایل متفاوتی میتواند داشته باشد. بواسیر در بانوان بیشتر از آقایان دیده میشود، چرا که حاملگی، زایمان و تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی در بانوان (برخلاف آقایان) از عوامل اصلی ایجاد هموروئید در خانم ها میباشند.
با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ دهی به سوالاتتان به ماهیت کلی این بیماری اعم از علائم بواسیر در زنان، میزان شیوع، روش های تشخیصی و درمانی و سایر موارد دیگر بپردازیم:
بواسیر یا هموروئید در زنان چیست؟
بواسیر که با نام علمی هموروئید (Hemorrhoids) نیز شناخته میشود یکی از رایج ترین بیماری های مقعدی و ناحیه نشیمنگاهی است که به صورت زائده های متورم در داخل راست روده (رکتوم) یا ناحیه مقعد پدید میآید.
این عارضه طی عوامل مختلفی سبب افزایش فشار و در نهایت آسیب دیدگی سیاهرگ های ناحیه مقعد و راست روده میشود. بواسیر چه در زنان و چه در مردان انواع مختلفی از جمله بواسیر داخلی، بواسیر خارجی و هموروئید ترومبوزه را شامل میشود که با توجه به نوع بیماری، افراد علائم متفاوتی را تجربه میکنند.
چند درصد از زنان به بواسیر مبتلا میشوند؟
اینکه هموروئید بیشتر در زنان رخ میدهد یا مردان، از سوالات چالشی است که ذهن افراد را به خود مشغول میکند!
طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه و با توجه به آمار به دست آمده از سایت معتبر www.ncbi.nlm.nih.gov محققان با انجام آزمایشات مختلف بر مبتلایان هموروئیدی دریافتند درصد ابتلا به بواسیر در زنان بیشتر از مردان است. به طوری که این بیماری تنها %51.3 از زنان و %48.7 از مردان را در بر میگیرد.
برای اطمینان و تشخیص صحیح بواسیر در زنان با کلینیک لیزر شفا با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.
علائم بواسیر در زنان
همانطور که اشاره کردیم بیماری بواسیر با توجه به نوع آن، میتواند علائم متفاوتی را در زنان و یا مردان ایجاد کند که در ادامه به توضیح هر یک از آنها میپردازیم:
علائم همورئید داخلی در زنان:
همانطور که از نام این بیماری پیداست، سیاهرگ های داخل کانال مقعدی و رکتوم دچار آسیب دیدگی و تورم میشوند که توده های بواسیری را در ناحیه مذکور ایجاد میکند.
به دلیل اینکه عصب های حسی کمی در ناحیه راست روده وجود دارد، توده های بواسیری در این ناحیه با احساس درد همراه نیست و تنها ممکن است بیمار، در حین حرکات روده و دفع مدفوع خونریزی از رکتوم و دفع خون قرمز روشن را تجربه کنند.
با پیشرفت بیماری و افزایش تورم توده های بواسیری، به مرور هموروئید دچار افتادگی میشود و از دهانه مقعد بیرون میزند که اصطلاحا میگوییم پرولاپس همووروئید اتفاق افتاده است. به طور کلی بواسیر داخلی در زنان ممکن است علائم و نشانه های زیر را به همراه داشته باشد:
- خونریزی از ناحیه رکتوم و دفع خون قرمز روشن، بدون احساس درد
- پرولاپس هموروئید که با فشار انگشت قابل باز گشت به داخل مقعد است.
- بیرون زدگی توده بواسیری از دهانه مقعد که بعد از دفع خود به خود به داخل مقعد بر میگردد.
- در صورت پیشرفت بیماری و پرولاپس فرد با احساس درد، سوزش و خارش در ناحیه مقعد رو به رو میشود.
علائم هموروئید خارجی
توده های بواسیری در هموروئید خارجی در زیر پوست ناحیه مقعد و اطراف مقعد حالت برجسته ایی ایجاد میکند که به سبب عصب های حسی قوی در این ناحیه درد شدیدی را طی ابتلا به بواسیر خارجی تجربه میکنند.
به طور کلی بواسیر داخلی در زنان با علائم زیر همراه است:
- خارش مقعد
- سوزش مقعد
- خونریزی از مقعد
- علائم هموروئید ترومبوزه در زنان
- احساس درد شدید در ناحیه مقعد
- ایجاد توده، بالشتک یا برجستگی های گوشتی در ناحیه مقعد
علائم هموروئید ترومبوزه
همورئید ترومبوزه در اثر لخته شدن خون در بواسیر خارجی به وجود میآید که این عامل میتواند جریان خون را در توده های بواسیری قطع کند و سبب درد شدید در ناحیه مقعد شود. از علائم و نشانه های هموروئید ترومبوزه در زنان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ورم و التهاب در ناحیه مقعد
- احساس خارش شدید در مقعد
- ایجاد توده های سفت در مقعد و اطراف آن
- به رنگ آبی تیره، کبود، بنفش، خاکستری یا سیاه دیده میشود.
- احساس درد شدید در ناحیه مقعد خصوصا حین نشستن، اجابت مزاج یا سایر فعالیت های بدنی
اگر به بیماری بواسیر دچار شدهاید همین حالا با کلینیک لیزر شفا با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.
دلایل بروز بواسیر در زنان
همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم درصد ابتلا زنان به هموروئید بیشتر از مردان است و آن هم به سبب شرایط سختی مانند دوران قاعدگی و دوران بارداری است که زنان در طول زندگی خود تجربه میکنند؛ اما به طور کل علت ابتلا به بیماری بواسیر ناشی از موارد زیر میباشد:
ایستادن طولانی مدت: ایستادن طولانی مدت فشار خون بالای راست روده را به ناحیه مقعد افزایش میدهد.
ابتلا به یبوست مزمن یا اسهال: مدفوع خشک و سفت و یا اسهال مزمن میتواند یکی از مهم ترین علل ابتلا به بواسیر باشد.
رژیم غذایی کم فیبر: کاهش فیبر مصرفی در رژیم غذایی سبب کاهش حجم مدفوع و همینطور سفت شدن مدفوع میشود.
دوران بارداری: افزایش جریان خون به ناحیه لگن و همچنین فشار ناشی از بزرگ شدن جنین در رحم میتواند ابتلا به بواسیر را در زنان افزایش دهد.
ژنتیک: زنان و مردانی که سابقه خانوادگی در ابتلا به بواسیر را دارند بیشتر از سایر افراد در معرض بیماری قرار میگیرند.
دوران قاعدگی در زنان: به دلیل تغییرات هورمونی در این زمان ممکن است خانم ها به یبوست مزمن یا اسهال مبتلا شوند که موجب تحریک رگ های ناحیه رکتوم و مقعد میشود.
بلند کردن اجسام سنگین: زمانی که یکباره جسم سنگینی را بلند یا جا به جا میکنید، ممکن است پایه های عروقی و سیاهرگ های ناحیه رکتوم و مقعد آسیب ببیند.
در صورت داشتن هرگونه ابهام و یا سوالی درباره بواسیر در زنان در انتهای همین صفحه (بخش کامنت) سوالتان را مطرح نمایید. کلینیک لیزر شفا در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهد بود.
افزایش سن: با بالا رفتن سن و ضعیف شدن بافت های حمایت کننده در ناحیه راست روده و مقعد فرد در معرض ابتلا به هموروئید قرار میگیرد به طوری که بواسیر در زنان و مردانی که در سنین 45 تا 65 سال هستند بیشتر دیده میشود.
نشستن طولای مدت: فشار در ناحیه باسن به دلیل نشستن طولانی مدت افزایش میابد که این منجر به پخش شدن عضلات گلوتئال میشود. در این فرآیند وریدهای کوچک در ناحیه راست روده و مقعد کشیده شده و حالت ارتجاعی خود را از دست میدهند.
نوشیدن کم مایعات در طول روز: در صورتی که نوشیدن آب و سایر مایعات (البته به جز الکل و نوشیدنی های کافئین دار) در روز کم شود، فرد بیشتر در معرض ابتلا به یبوست قرار میگیرد.
زور زدن بیش از حد: در صورتی که برای دفع مدفوع بیش از حد به ناحیه رکتوم و مقعد فشار وارد کنید، وریدهای ناحیه تحتانی دچار آسیب میشوند که میتواند ابتلا به بواسیر را در زنان و یا حتی مردان نیز افزایش دهد.
رابطه مقعدی: رابطه مقعدی یکی از عواملی است که با آسیب به سیاهرگ های مقعدی و رکتوم منجر به بیماری بواسیر و شقاق مقعدی میشود.
زایمان طبیعی: طبق تحقیقات انجام شده، هموروئید و شقاق در حدود 40 درصد از زنان باردار و زنانی که زایمان طبیعی انجام میدهند دیده میشود که البته اکثر بواسیر ها طی چند هفته خود به خود از بین میرود اما برخی دیگر نیاز به درمان پیدا میکند.
بواسیر یا همورورئید در زنان به خصوص در زمان بارداری و عادت ماهانه شایع تر است. این بیماری مقعدی همواره یکی از دغدغه های خانم ها در طول دوران زندگیشان است و به دنبال درمان بواسیر به بهترین و موثرترین روش ممکن هستند. درمان بواسیر در زنان از هر موقع دیگری آسان تر شده و به راحتی با کمترین درد و خونریزی قابل درمان است.
بواسیر یا همورورئید در زنان به خصوص در زمان بارداری و عادت ماهانه شایع تر است. این بیماری مقعدی همواره یکی از دغدغه های خانم ها در طول دوران زندگیشان است و به دنبال درمان بواسیر به بهترین و موثرترین روش ممکن هستند. درمان بواسیر در زنان از هر موقع دیگری آسان تر شده و به راحتی با کمترین درد و خونریزی قابل درمان است.
بواسیر در دوران بارداری
یکی از دلایل اصلی عارضه بواسیر در بانوان، بارداری در زنان است که در صورت همراه شدن آن با زایمان طبیعی، احتمال مبتلا شدن به هموروئید در بانوان چند برابر میشود. دلیل این موضوع، بالاتر رفتن وزن جنین در رحم مادر و در نتیجه افزایش فشار وارده به عضلات ناحیه نشیمنگاهی و کف لگن است. طبیعتاً افزایش فشار در ناحیه لگن، با تجمع بیشتر خون در ناحیه مذکور از بدن خانم ها همراه است که در نهایت میتواند منجر به ایجاد توده های بواسیری در مقعد و رکتوم شود.
اغلب زنان در ماه های آخر بارداری بیماری بواسیر را تجربه میکنند. بر اساس مطالعات انجام شده 25 الی 35 درصد زنان در دوران بارداری به بیماری بواسیر دچار میشوند. در دوران بارداری به دلیل حساس بودن روحیه زنان تحمل درد و ناراحتی ناشی از بواسیر دشوارتر است به همین علت آگاهی از انواع روشهای درمانی و پیشگیری از بواسیر در دوران بارداری بسیار اهمیت دارد.
وبسایت معتبر www.cfp.ca درباره احتمال وقوع بواسیر در دوران حاملگی زنان اینگونه نوشته است:
Pregnancy and vaginal delivery predisposes women to develop hemorrhoids because of hormonal changes and increased intra-abdominal pressure. It has been estimated that 25% to 35% of pregnant women are affected by this condition.
بارداری و زایمان طبیعی به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش فشار داخل شکمی، زنان را مستعد ابتلا به هموروئید می کند. تخمین زده شده است که 25 تا 35 درصد زنان باردار به این عارضه مبتلا هستند.
بواسیر پس از زایمان
ابتلا به بواسیر در زنان پس از زایمان بسیار شایع میباشد و یکی از مسائلی است که مادران تازه زایمان ممکن است به آن دچار شوند. ابتلا به بواسیر یا هموروئید در دوران پس از زایمان برای زنان می تواند بسیار ناخوشایند باشد. اگر زنان پس از زایمان به همورئید مبتلا شوند دفع مدفوع همراه با درد بسیاری خواهد بود. هنگامی که پیش از باردار شدن دچار عارضه بواسیر بوده اید، ممکن است در این دوران عارضه بواسیر مجدد بروز کند.
جهت درمان بیماری بواسیر خود همین حالا با شماره گیری ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ اقدام کنید
بواسیر در دوران قاعدگی
در دوران قاعدگی زنان هورمونها دچار تغییراتی میشوند. در دوران قاعدگی در دستگاه گوارش تغییراتی ایجاد میشود که علائمی مانند حالت تهوع، اختلال حرکات رودهها و یبوست بروز میکند. اگر این اختلال ادامه داشته باشد و یبوست مزمن شود، در طی زمان فرد به بیماری بواسیر مبتلا میشود. همچنین در دوران قاعدگی به دلیل افزایش خونرسانی در بافت های مقعد باعث تورم این ناحیه میشود و شخص به بواسیر یا هموروئید دچار میشود.
معاینه و تشخیص بواسیر در زنان
زمانی که برای معاینه دقیق تر به پزشک مراجعه میکنید، او در وهله اول از شما میخواهد تا علائم خود را شرح دهید و سپس در مورد عادات غذایی، عادات مدفوع، استفاده از تنقیه و ملین ها سوالاتی را میپرسد و با توجه به گفته های شما معاینه فیزیکی را آغاز میکند.
در معاینه فیزیکی پزشک معالج ناحیه مقعد و رکتوم را از بابت هر چیز غیر عادی مورد بررسی قرار میدهد:
- توده های گوشتی
- نشت مدفوع یا مخاط
- معاینه اسفنکتر بیرونی مقعد
- بواسیر خارجی همراه با لخته خون
- بیرون زدگی بواسیر داخلی از ناحیه مقعد
- تحریک پوستی و التهاب در ناحیه مقعد
- معاینه حساسیت، خونریزی از ناحیه رکتوم، ایجاده توده در ناحیه رکتوم
- ایجاد پوست اضافی که ممکن است در اثر پارگی یا از بین رفتن همورئید ترومبوزه بر جای مانده باشد.
- شقاق مقعدی که ممکن است علائم مشابه هموروئید مانند سوزش، خارش و خونریزی از مقعد را بروز دهد.
اگر شما فکر می کنید دچار بیماری بواسیر شده اید همین حالا با کلینیک لیزر شفا به شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.
بعد از اتمام معاینه بدنی ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق تر بواسیر داخلی از برخی تکنیک ها کمک بگیرد مانند:
- آنوسکوپی
- سیگموئیدوسکوپی
برای درمان بواسیر زنان چه هنگامی باید به پزشک مراجعه کرد؟
همنطور که اشاره شد، بواسیر عارضه ای است که در اثر تورم و ورم وریدهای موجود در ناحیه مقعد ایجاد میشود. این مشکل میتواند برای زنان نیز رخ دهد و در صورت وجود علائم مزاحم و نگرانکننده، بهتر است به پزشک مراجعه کنند.
علائم بواسیر در زنان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خونریزی از مقعد
- تورم و ورم در ناحیه مقعد
- خارش و سوزش در ناحیه مقعد
- وجود تودههای نرم در ناحیه مقعد
- درد و ناراحتی در هنگام مدفوع کردن و اجابت مزاج
زمان مناسب برای مراجعه به پزشک در مورد بواسیر در زنان به وابستگی به شدت علائم و تأثیر آن بر کیفیت زندگی فرد مربوط میشود. با این حال، در موارد زیر به پزشک مراجعه کردن توصیه میشود:
خونریزی شدید: اگر خونریزی از مقعد بواسیر به حدی شدید است که باعث کاهش میزان خون در بدن میشود و نیاز به ترخیص خون دارد، باید فوراً به پزشک مراجعه شود.
علائم درد غیرمعمول: در صورتی که درد بواسیر در زنان شدید، مزاحم و غیرمعمول است و باعث تحریک و ناراحتی شدید میشود، بهتر است تا به پزشک مراجعه کنید.
عدم بهبود علائم: اگر علائم بواسیر در زنان پس از مدت زمان قابل توجهی بهبود نیافت و همچنان مزاحم و ناراحتکننده است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیقتری برای شما قائل شود و برنامه درمانی مناسبی را تعیین کند.
جهت مشاوره و تعیین وقت برای درمان بواسیر همین حالا می توانید از طریق واتساپ یا تلگرام ارتباط داشته باشید.
تأثیر بر کیفیت زندگی: اگر علائم بواسیر در زنان به شدت تأثیر منفی بر کیفیت زندگی شما دارد و فعالیتهای روزانه شما را محدود میکند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا راهکارهای مناسبی برای بهبود وضعیت شما ارائه دهد.
بواسیر در زنان یک عارضه مزاحم و ناراحتکننده است که در صورت وجود علائم شدید و بهبود نیافته، مراجعه به پزشک ضروری است. پزشک متخصص میتواند با انجام بررسیهای لازم و تشخیص صحیح، برنامه درمانی مناسبی را برای شما تعیین کند و راهکارهایی را برای کاهش علائم و بهبود وضعیت شما ارائه دهد.
درمان بواسیر در زنان چگونه است؟
روش های مختلفی برای درمان هموروئید در زنان وجود دارد که البته با توجه به مرحله و پیشرفت بیماری میتوان بهترین و موثرترین روش درمانی را برای بانوان در نظر گرفت. البته بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که هر چه اقدام برای درمان بیماری های مقعدی نظیر هموروئید سریع تر صورت گیرد؛ روش درمانی ساده تر خواهد بود.
درمان بواسیر با روش های متعددی از جمله درمان خانگی، درمان دارویی، درمان با تیغ جراحی و درمان با لیزر ممکن است. انتخاب شیوه مناسب درمان هموروئید به میزان پیشرفت بیماری بواسیر ارتباط داشته و به صلاح دید پزشک متخصص انتخاب میشود تا هر چه سریع تر با درد و خونریزی این بیماری مقعدی خداحافظی کنید و سلامتی خود را به دست آورید. انتخاب شیوه مناسب درمان بواسیر کلید رهایی از این بیماری طاقت فرسا است.
انواع روش های درمانی برای بواسیر در زنان شامل موارد زیر میباشد:
درمان خانگی بواسیر در زنان
در صورتی که بیماری هموروئید در خانم ها خفیف باشد میتوان با رعایت برخی نکات ساده و تغییر سبک زندگی به کاهش علائم و حتی تسکین آن کمک کرد از جمله:
- مصرف خوراکی های پر فیبر:
انواع میوه ها، غلات کامل، عدس و لوبیا، سبزیجات برگ سبز سرشار از فیبر هستند که با افزایش فیبر مصرفی در رژیم غذایی میتوانید نرم شدن مدفوع و دفع راحت تر کمک کنید. در نتیجه این کار موجب کاهش و تسکین علائم آزار دهنده بیماری بواسیر مانند خونریزی از رکتوم و مقعد میشود.
- حمام سیتز:
یکی از راه های ساده ایی که کمک به تسکین علائمی مانند احساس درد و سوزش در ناحیه مقعد میکند، استفاده از حمام سیتز است. برای این کار کافی است در وان یا لگن آب گرم به مدت 10 الی 15 دقیقه بنشینید و آن را دو بار در روز تکرار کنید.
- مسکن های خوراکی
در صورتی که توده های بواسیری احساس ناراحت کننده شدیدی را در شما ایجاد کرده است و نمیتوانید آن را تحمل کنید، میتوانید از مسکن های بدون نسخه مانند ادویل، ایبوپروفن، آسپرین یا استامیوفن استفاده کنید.
- طب سنتی
علاوه بر موارد گفته شده با کمک طب سنتی و استفاده از برخی گیاهان دارویی، میتوان نسبت به درمان و تسکین علائم بواسیر اقدام کرد. اما آنچه مسلم است، این است که این روش ها از نظر علم پزشکی تایید شده نیستند و ممکن است برای خانمی موثر و برای خانم دیگری بی تاثیر باشد. در متداول ترین روش های درمان خانگی و گیاهی بواسیر در بانوان، از موارد زیر بهره گرفته میشود:
- سیر
- خرما
- آلوئه ورا
- روغن زیتون
- روغن نارگیل
درمان های دارویی برای زنان
درمان دارویی بواسیر در زنان به کمک قرص های مسکن برای تسکین درد، پماد آنتی هموروئید، شیاف آنتی هموروئید و پماد لیدوکائین امکان پذیر است. توصیه میشود خانم هایی که به بیماری بواسیر مبتلا هستند، بعد از مراجعه به پزشک گوارش یا متخصص جراحی بیماری های مقعدی و انجام معاینات لازم، داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشک خود مصرف کنند تا روند درمانی سریع تر پیش برود و زنان مبتلا به بواسیر بهبود یابند.
جهت درمان بواسیر در زنان با کلینیک لیزر شفا با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.
درمان بواسیر در زنان با جراحی
در شرایطی که روش های درمانی گیاهی و خانگی و دارودرمانی موثر واقع نشد، میبایست از روش های جراحی برای درمان بواسیر اقدام کرد. متداول ترین روش در درمان بواسیر، جراحی با تیغ است که روشی سنتی و همراه با درد و خونریزی است. در این روش بیمار ییهوش میشود تا در حین جراحی دردی را احساس نکند. سپس زائده هموروئید با تیغ جراحی بریده شده و محل زخم بخیه زده میشود.
درمان بواسیر با تیغ جراحی در زنان نیاز به بستری شدن در بیمارستان یا کلینیک دارد. همچنین پس از انجام عمل بواسیر، دوران نقاهت چندین روزه تا چند هفته ای همراه بیمار خواهد بود. خطراتی که این روش درمانی دارد، بیهوشی و احتمال از دست دادن خون زیاد است. همچنین درد و سوزش زیاد پس از انجام عمل جراحی و دوران نقاهت نسبتاً طولانی و هزینه های بستری در بیمارستان از معایب این روش درمانی بشمار میرود.
شاید به دلیل احساس شرم و یا استرس زیاد حاضر به درمان بیماری هموروئید خود نشوید اما خبر خوب این است که کلینیک لیزر شفا با حضور پزشکان با تجربه و ماهر خانم، در زمینه درمان بیماری های مقعدی توانسته این امکان را برای زنان کشور عزیزمان فراهم کند تا برای درمان احساس راحت تری داشته باشند و اجازه ندهند علائم حاد تر و بیماری پیشرفته تر شود.
درمان بواسیر در زنان با لیزر
بی شک درمان بواسیر در زنان با لیزر co2 به یکی از بهترین و موثرترین روش های درمانی برای بیماری های مقعدی شناخته میشود؛ که به واسطه مزایای متعددش طرفداران بسیاری را در سال های اخیر به خود اختصاص داده است.
در تکنیک درمان با لیزر، پزشک متخصص به جای استفاده از تیغ جراحی، با کمک اشعه پرتوان لیزر، توده های بواسیری را با دقت از بدن جدا میکند. این روش برخلاف جراحی سنتی نیازی به بیهوشی عمومی ندارد و به صورت سر پایی انجام میشود.
از مزایای دیگر لیزر بواسیر در بانوان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد و خونریزی کم
- دوران نقاهت کوتاه
- عدم نیاز به بستری
- مقرون به صرفه بودن
- هزینه تمام شده معقول
- عدم نیاز به بی هوشی
- عدم نیاز به پانسمان
پیشگیری از بروز بواسیر در زنان
برای پیشگیری از بروز بواسیر و جلوگیری از عود کردن آن در زنان، میتوان اقداماتی ساده و کارآمد انجام داد.
- حفظ وزن متعادل از طریق تغذیه مناسب و ورزش منظم میتواند به پیشگیری از بواسیر کمک کند.
- رعایت رژیم غذایی مناسب و مصرف مواد غذایی حاوی فیبر غذایی به میزان کافی میتواند در جلوگیری از یبوست و بواسیر در زنان مؤثر باشد.
- فعالیت و ورزش منظم میتواند به بهبود عملکرد روده و جلوگیری از یبوست و بواسیر در زنان کمک کند. ورزشهای ساده مانند پیادهروی، شنا و یوگا میتواند به پیشگیری از بواسیر مفید باشد.
- نوشیدن آب به میزان کافی مصرف آب باعث حفظ رطوبت مناسب در معده و روده میشود و از یبوست و بواسیر جلوگیری میکند. بنابراین، روزانه حداقل 8 لیوان آب میتواند به پیشگیری از بواسیر کمک کند.
- برداشتن اشیاء سنگین باعث افزایش فشار در دستگاه گوارش میشود و ممکن است به بواسیر منجر شود. بنابراین، در صورت امکان، اجتناب از برداشتن اشیاء سنگین و استفاده از روشهای مناسب برای جابجایی آنها توصیه میشود.
- استفاده به موقع از توالت و عدم تحمل طولانی مدت ممکن است از بواسیر جلوگیری کند چرا که تحمل بیش از حد طولانی در حین نیاز به دفع مدفوع میتواند فشار زیادی بر روی وریدهای موجود در منطقه مقعد بیاورد و بواسیر را تسریع کند.
با رعایت این اقدامات ساده، میتوانید از بواسیر در زنان جلوگیری کنید و از راحتی و سلامتی خود لذت ببرید.
بهترین مرکز درمان بواسیر زنان
از آنجایی که برای برخی بانوان درمان بواسیر و طی کردن مراحل تخیص تا عمل جراحی، اهمیت دارد که توسط دکتر خانم انجام شود، در کلینیک لیزر شفا تدابیر این امر اندیشیده شده است. به این صورت که خانم ها و بانوان محترم میتوانند برای تمام بیماری های مقعدی خود را از جمله هموروئید، به انتخاب خود روند درمانی را با دکتر متخصص خانم یا آقا طی نماید.
همچنین کلینیک لیزر شفا مفتخر است که تا به امروز بیش از 10 هزار بیمار مقعدی را پذیرش کرده و در روند درمانی همراه آنها بوده است. از این رو میتوان کلینیک لیزر شفا را یکی از بهترین مراکز درمان بواسیر بانوان معرفی کرد. برای درمان بواسیر یا هموروئید خود میتوانید با شماره های کلینیک لیزر شفا تماس حاصل فرمایید.
برای مشاوره رایگان درمان بواسیر، با پزشکان و متخصصان کلینیک لیزر شفا اینجا کلیک کنید.
منابع:
https://www.cfp.ca/content/cfp/54/2/189.full.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6752749/
https://www.drtajbakhsh.ir/%d8%a8%d9%88%d8%a7%d8%b3%db%8c%d8%b1-%d8%af%d8%b1-%d8%b2%d9%86%d8%a7%d9%86/