مشاوره مستقیم با پزشک و تعیین وقت در واتساپ
مشاوره مستقیم با پزشک و تعیین وقت در تلگرام
مشاوره و تعیین وقت
رزرو نوبت اینترنتی
کیست مویی چیست؟ + علائم و راه های درمان - کلینیک لیزر شفا
کلینیک تخصصی درمان بیماری های مقعدی (بواسیر، شقاق، کیست مویی، آبسه مقعدی، فیستول) با لیزر
همین حالا مشاوره رایگان بیماری های مقعدی بگیرید! تلگرام | تماس مستقیم (۲۲۳۶۱۰۷۱-۰۲۱)
کیست مویی چیست؟

کیست مویی چیست

این مطلب در تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/۱۵ بروزرسانی شده است.

شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که آیا کیست مویی خطرناک است؟ بهترین درمان برای کیست مویی چیست؟ آیا کیست مویی دنبالچه خود به خود درمان می‌شود؟ در پاسخ ابتدا باید به چیستی و ماهیت بیماری کیست مویی پرداخت.

در ادامه این مطلب قصد داریم تا با عارضه نشیمنگاهی کیست مویی که در سنین 16 تا 26 سالگی رواج بیشتری به خصوص در مردان دارد، آشنا شویم. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با بیماری کیست مویی و بهترین راه درمان آن یعنی، لیزر کیست مویی بیشتر آشنا شویم.

عناوین مقاله (جهت نمایش سریع) نمایش

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال چیست؟

می‌توان گفت که بیماری کیست مویی، سینوس مویی و یا سینوس پیلونیدال یک بافت جوش مانند و حاوی ترشحاتی چرکی و عفونی است. این عارضه یکی از بیماری‌های پوستی شایع است که معمولاً در انتهای کمر (انتهای ستون فقرات) و در اطراف دنبالچه (بالای خط افقی باسن) مشاهده می‌شود. بیماری کیست مویی قبل از آنکه به یک جوش یا آبسه چرکی تبدیل شود، یک حفره حاوی مایعات، چرک و موی برگشتی می‌باشد. اگر این حفره توسط پزشک متخصص تخلیه نشود، به مرور زمان بسته شده و موجب ایجاد کیست یا آبسه می‌شود.

Pilonidal cysts are a common condition, with more than 70,000 cases reported in the U.S. every year. But many people feel too embarrassed to mention it — even to their healthcare providers.

کیست پیلونیدال یا سینوس مویی یک بیماری شایع است و سالانه بیش از 70 هزار مورد ابتلا در ایالات متحده گزارش می‌شود. اما بسیاری از مردم از ذکر این بیماری برای درمان توسط پزشکان متخصص خجالت می‌کشند و آن را درمان نمی‌کنند
منبع: MY.CLEVELANDCLINIC.ORG

دقت داشته باشید که کیست مویی تنها در انتهای کمر به وجود نمی‌آید. در هر عضوی از بدن که یک حفره چرکی یا موی برگشتی داخل پوست وجود داشته باشد، می‌تواند سبب بروز کیست مویی شود.

ویدیو مصاحبه با دکتر تاجبخش درباره کیست مویی چیست؟ علائم و نشانه بروز کیست مویی، راه های درمان و مراقبت های بعد از عمل کیست مویی

 

علائم کیست مویی را بشناسید

اگر کیست مویی انتهای ستون فقرات شما دچار عفونت نشود، هیچ علامتی نیز وجود نخواهد داشت. اما اگر کیست مویی عفونت کند چه علائم و نشانه‌هایی خواهد داشت؟

  • قرمزی پوست
  • تورم و التهاب کیست
  • تب و لرز در اثر عفونت
  • احساس بوی بد از کیست مویی
  • تورم و التهاب پوست اطراف سینوس
  • ترشح چرک، عفونت و خونابه همراه موهای برگشتی
  • درد شدید حین نشستن، خوابیدن و یا حین لمس توده

اینفوگرافیک کیست مویی

علائم و نشانه‌هایی که تا به اینجا از کیست مویی ذکر شدند، علائم کلی این بیماری، و در شرایطی است که کیست مویی در مقعد شما حاد نشده باشد. بنابراین می‌توان گفت که کیست مویی حاد شما، می‌تواند با نشانه‌های زیر همراه باشد:

  • قرمزی پوست اطراف کیست
  • افزایش تعداد سینوس‌های مویی
  • تورم در ناحیه انتهایی ستون فقرات
  • احساس درد حین نشستن و یا خوابیدن
  • رطوبت غیر منتظره در انتهای کمر به دلیل ترشح چرک و خونابه

آیا از علائم کیست مویی در انتهای دنبالچه خود رنج می‌برید؟ برای درمان درد و ناراحتی‌هایتان اینجا کلیک کنید.

علت ابتلا به کیست مویی چیست؟

تا به امروز دلیل مشخص و واضحی برای ابتلا به کیست مویی پیدا نشده است. اما می‌توان گفت که کیست مویی در اثر علل متنوعی به وجود می‌آید. به طور کلی این حالت بیشتر در افرادی که بدن پر مویی دارند و یا تحرک فیزیکی کمتری دارند، بیشتر از سایر افراد دیده می‌شود.

با اینکه دلیل مشخصی برای کیست مویی وجود ندارد، اما می‌توانیم مجموعه دلایل زیر را علتی موثر برای ابتلا به کیست مویی بدانیم:

  • چاقی و اضافه وزن
  • اختلالات هورمونی
  • نشستن طولانی مدت
  • عدم رعایت بهداشت فردی
  • وراثت سابقه ابتلا به این عارضه
  • پر مو بودن دست و پاها و یا ناحیه انتهای کمر
  • ایجاد شکافی در انتهای کمر و برگشت مو به داخل آن

آشنایی با انواع کیست مویی

کیست مویی معمولاً با توجه به محل قرار گیری و میزان شدت بیماری، به انواع مختلفی طبقه بندی می‌شوند که عبارتند از:

کیست مویی در انتهای کمر:

کیست مویی کمر که به عنوان کیست مویی مقعد نیز شناخته می‌شود، در انتهایی‌ترین قسمت ستون فقرات و دقیقاً در نزدیکی دنبالیچه بروز پیدا می‌کند. کیست مویی دنبالچه نباید در خانه توسط بیمار تخلیه شود. بلکه حتماً باید در مطب یا کلینیک تخصصی و توسط پزشک متخصص بیماری‌های مقعدی یا جراح عمومی تخلیه گردد.

عمل جراحی کیست مویی کمر با لیزر در کلینیک تخصصی لیزرشفا در غرب تهران

کیست مویی در واژن:

یکی دیگر از نواحی در معرض خطر ابتلا به کیست مویی، واژن زنان است. اگر بهداشت را رعایت نکنید و مو به داخل پوست شما برگردد، یک آبسه عفونی حاوی موهای نازک و یا کلفت در ناحیه تناسلی زنان به وجود خواهد آمد.

کیست مویی در زیر بغل:

اگر موهای زیر بغل خودتان را اصلاح نکنید و یا بد اصلاح کنید، ممکن است با موی برگشتی به داخل پوست و یا آبسه‌هایی عفونی مواجه شوید. کیست مویی در این ناحیه با گذشت زمان و با حمام رفتن به صورت منظم درمان خواهد شد.

کیست مویی بر روی سر و صورت:

برگشتن مو در پوست کف سر و یا بر روی پوست صورت، می‌تواند جوش‌هایی چرکی و حاوی مو را به وجود بیاورد که تخلیه آن‌ها، حتماً باید توسط پزشک متخصص پوست و مو صورت بگیرد. همانطور که گفتیم بر اساس شدت بیماری و علائمی که ممکن است کیست مویی از خود نشان دهد، این بیماری می‌تواند در گروه‌های زیر تقسیم بندی شود:

کیست مویی حاد:

نوعی از سینوس مویی می‌باشد که درد شدیدی به همراه داشته و به دلیل تخلیه نشدن عفونت، با گذر زمان می‌تواند به نوع حاد کیست مویی تبدیل شود.

کیست مویی مزمن:

نوعی از سینوس مویی که از نوع حاد خطرناک‌تر است، کیست مویی مزمن نام دارد. با این حال درد کمتری دارد و هر از گاهی با ترشح چرک و عفونت همراه می‌شود.

آیا کیست مویی ارثی است؟

در برخی از موارد کیست مویی می‌تواند ارثی باشد و بر اساس سوابق خانوادگی افراد به وجود بیاید. توصیه می‌شود در صورتیکه سابقه کیست مویی را در خانواده خود دارید، به بهداشت فردی خود اهمیت بیشتری بدهید و با اصلاح موهای زائد و نپوشیدن لباس‌های جذب و تنگ، از بروز این عارضه پیشگیری کنید.

درمان کیست مویی را بدون درد و خونریزی و تنها در یک جلسه در کلینک لیزرشفا تجربه کنید.

چه کسانی در معرض ابتلا به کیست مویی قرار دارند؟

هر فردی که بهداشت فردی خوبی نداشته باشد، بدن پر مویی داشته باشد و برگشت مو به داخل پوست را تجربه کرده باشد، می‌تواند در معرض ابتلا به سینوس مویی قرار بگیرد. همچنین این عارضه در سنین جوانی شایع‌تر از بزرگسالی می‌باشد.

علاوه بر این‌ها در صورتی که در هر یک از گروه‌های زیر قرار دارید، ریسک بروز کیست مویی در شما بسیار بالا خواهد بود:

  • مردانی که بدن پر مویی داشته باشند.
  • افرادی که چاق هستند و اضافه وزن دارند.
  • کارمندان و افرادی که زمان زیادی می‌نشینند.
  • افرادی که لباس‌های تنگ و جذب می‌پوشند.
  • افرادی که موهای بدنشان کلفت و درشت باشد.

درمان کیست مویی

درمان کیست مویی راه و روش‌های گوناگونی دارد. از درمان‌های خانگی گرفته تا درمان با جراحی تحت بیهوشی، همگی می‌توانند سینوس مویی شما را به خوبی از بین ببرند و درد و ناراحتی آن را کاهش دهند. از جمله راه و روش‌های موثر در درمان سینوس مویی عبارتند از:

  • درمان کیست مویی با دارو
  • درمان کیست مویی در طب سنتی
  • درمان خانگی و گیاهی کیست مویی
  • درمان کیست مویی با لیزر و جراحی سنتی

درمان کیست مویی با دارو

درمان کردن کیست مویی به طور قطعی با دارو امکان پذیر نیست و تنها فایده دارو درمانی، آن است که درد و التهاب آبسه حاوی چرک را تا پیش از تخلیه کامل آن توسط پزشک متخصص کاهش می‌دهد. اگر به دکتر متخصص بیماری‌های مقعدی مراجعه کنید، ممکن است داروهای زیر برای شما تجویز شوند:

  • ایبوپروفن
  • استامینوفن
  • اریترومایسین
  • کلاریترومایسین

یکی از تکنیک‌های دارو درمانی مشترک بین درمان کیست مویی و درمان فیستول مقعدی که در همان مراحل اولیه بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد، تزریق چسب فیبرین است. این روش درمانی تحت بی حسی موضعی صورت گرفته و بیمار 1 تا 2 روز بعد از عمل می‌تواند به زندگی روزمره خودش ادامه دهد.

برای درمان کیست مویی با دارو و بدون بیهوشی با کلینیک لیزرشفا به شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.

درمان خانگی و گیاهی کیست مویی

کاهش التهاب و درد کیست مویی را می‌توانید با انجام دادن چند روش خانگی آسان تجربه کنید. این روش‌های گیاهی و خانگی در طب سنتی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و تاثیر بسزایی در بهبود درد و التهاب سینوس مویی دارند. روش‌های خانگی درمان کیست مویی عبارتند از:

درمان درد و التهاب کیست مویی با سیر:

سیر خاصیت ضد التهابی دارد و با قرار دادن آن بر روی بافت کیست مویی، به مرور زمان التهاب و عفونت عارضه را کم کرده و آن را کنترل می‌کند. شما می‌توانید چند حبه سیر را له کنید و خمیر آن را ابتدا روی بازویتان قرار دهید تا مطمئن شوید حساسیتی ندارید. سپس خمیر سیر را بر روی بافت کیسه مویی بگذارید و 3 دقیقه بعد آن را پاک کنید و محل درمان را بشویید.

درمان سر خود کیست مویی را کنار بگذارید و به هیچ وجه بدون مشورت پزشک هیچ روشی را در خانه امتحان نکنید. راهکارهای خانگی و معالجه التهاب و عفونت سینوس مویی در طب سنتی را تنها زمانی می‌توانید انجام دهید، که با متخصص خود مشاوره‌های مربوطه را انجام داده باشید.

درمان کیست مویی با خمیر زردچوبه:

زردچوبه ماده‌ای با خاصیت ضد التهابی بوده و در کاهش عفونت‌های بدن نیز موثر می‌باشد. شما می‌توانید مقداری از پودر زردچوبه را با آب مخلوط کنید و خمیر را بر روی کیست مویی بمالید. پس از 20 دقیقه خمیر را پاک کنید و با آب ولرم بشویید.

درمان التهاب و عفونت کیست مویی با حمام ستیز:

بهترین و موثرترین راهکاری که سبب کاهش التهاب و درد کیست مویی و بسیاری از بیماری‌های مقعدی می‌شود، نشستن در لگن آب گرم و یا همان حمام سیتز است. یک لگن را از آب گرم پر کنید و برای ضد عفونی کردن این بافت، مقداری نمک اپسوم نیز بریزید. سپس روزی 2 الی 3 بار به مدت 15 تا 20 دقیقه در این لگن بنشینید.

جهت مشاوره کاملاً رایگان با دکتر داوود تاج بخش، با شماره‌های قرار گرفته در سایت تماس بگیرید.

درمان کیست مویی با لیزر و جراحی

اگر کیست مویی حاد، بزرگ و حاوی چرک و ترشحات زیادی باشد، جراحی و یا لیزر درمانی آن ضروری است. در واقع هیچ روشی به جز جراحی و لیزر، نمی‌تواند کیست مویی را به طور قطعی درمان کند. برای درمان قطعی عفونت و التهاب کیست مویی بهتر است تا از روش‌های درمان تهاجمی همچون جراحی سنتی، و یا درمان‌های کم تهاجمی از قبیل لیزر درمانی استفاده کرد که به شرح زیر هستند:

جراحی باز کیست مویی:

جراحی باز کیست مویی که به عنوان جراحی سنتی نیز شناخته می‌شود، تحت بیهوشی کامل و با بستری شدن در بیمارستان امکان پذیر خواهد بود. در این روش درمانی بعد از آنکه سینوس مویی باز می‌شود و محتویات عفونی آن تخلیه می‌شود، زخم بدون زدن بخیه به حال خود رها می‌شود. با این حال یک پانسمان بر روی زخم جراحی قرار داده می‌شود تا محل جراحی عفونت نکند.

بعد از عمل جراحی باز کیست مویی به مدت چند ماه متوالی، باید پانسمان جراحی تعویض شود تا زخم عفونت نکند و زودتر بسته شود.

جراحی بسته کیست مویی:

یکی دیگر از روش‎‌های سنتی درمان کیست مویی، جراحی بسته است. روش جراحی کیست مویی باز و بسته مشابه با یکدیگر شوده و تنها یک تفوات بسیار جزئی دارند. این تفاوت، شامل بخیه زدن کیست مویی بعد از عمل جراحی به روش بسته می‌باشد.

“طبق آمارها تا به امروز، حدود 60 درصد از جراحی‌های کیست مویی در مردان و زنان موفقیت آمیز بوده و ریسک عود مجدد این عارضه به طرز قابل توجهی کاهش می‌یابد.”

لیزر کیست مویی:

درمان کیست مویی با لیزر بسیار آسان و بی دردسر است. در این روش درمان بعد از مراجعه به مطب یا کلینیک تخصصی لیزر کیست مویی، ابتدا از یک سوراخ کوچک، کیست مویی تخلیه شده و به کمک همان اشعه لیزر، بافت کیست مویی ترمیم خواهد شد.

برای جراحی کیست مویی با لیزرهای پرتوان و CO2، با کلینیک لیزرشفا تماس بگیرید.

لیزر کیست مویی درمانی سریع و سرپایی است و می‌تواند ریسک عود مجدد بیماری را تا حد زیادی کاهش دهد. درمان کیست مویی با لیزر، تفاوت‌های قابل توجهی با جراحی باز و بسته کیست مویی دارد. از جمله تفاوت‌ها و مزایایی که درمان کیست مویی با لیزر دارد، عبارتند از:

  • دوران نقاهت کوتاه مدت
  • کاهش احتمال عود مجدد بیماری
  • زمان جراحی کوتاه مدت و در کمتر از 60 دقیقه
  • عدم نیاز به بیهوشی و انجام جراحی تحت بی حسی موضعی
  • از بین بردن ریسک بروز عفونت و ابتلا به بیماری‌هایی مانند ایدز و هپاتیت

درمان کیست مویی با لیزر

مصاحبه با بیمار بعد از درمان کیست مویی در کلینیک لیزرشفا

 

 چطور از ابتلا به کیست مویی جلوگیری کنیم؟

4 مرحله بسیار آسان و موثر در پیشگیری از ابتلا به کیست مویی وجود دارد که می‌توانند درد و ناراحتی‌های شما را از بین ببرند. راهکارهای جلوگیری کننده از بروز کیست پیلونیدال عبارتند از:

  • کاهش وزن در صورت چاقی و داشتن اضافه وزن
  • پرهیز از نشستن طولانی مدت برای کاهش فشار بر روی انتهای کمر
  • شست‌وشوی دقیق و خشک کردن و تمیز نگه داشتن ناحیه نشیمنگاهی
  • اصلاح مرتب موهای زائد برای جلوگیری از برگشت مو به داخل پوست

کلینیک لیزرشفا، کلینیک تخصصی درمان کیست مویی با لیزر

لیزرشفا کلینیکی تخصصی و با سابقه‌ی فعالیت بیش از 17 سال، مرکزی تخصصی در درمان بیماری‌های نشیمنگاهی در غرب تهران است. کلینیک لیزرشفا تا به امروز بیش از 20 هزار عمل موفقیت آمیز را توسط کادر پزشکی مجرب و حرفه‌ای خود رقم زده است و رضایت خاطر اغلب بیماران را جلب کرده است. این مجموعه تیم پزشکی متشکل از پزشکان آقا و خانمی را به خود اختصاص داده است که سابقه و مهارت زیادی در درمان بیماری‌های مقعدی با لیزر را دارند. پزشکان حرفه‌ای کلینیک لیزر شفا با تبحری که دارند توانسته‌اند تا با لیزرهای پرتوان و CO2 درد و ناراحتی بسیاری از مراجعان خود را برطرف کنند.

درمان کیست مویی با لیزر درمانی آسان و بی دردسر بوده که در کلینیک لیزرشفا به صورت سرپایی و در کمتر از 60 دقیقه انجام می‌شود.

برای تعیین نوبت فوری درمان کیست مویی می‌توانید در واتساپ یا تلگرام با ما در ارتباط باشید.</p

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا