این مطلب در تاریخ ۱۴۰۲/۰۴/۰۷ بروزرسانی شده است.
شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که بواسیر چیست و علت بواسیر چیست؟ ضروری است که بدانید بواسیر یا هموروئید یکی از شایع ترین بیماری های نشیمنگاهی است.
بواسیر یا هموروئید رگ های متورم شده در قسمت انتهایی مقعد و راست روده (پایین رکتوم) هستند. این رگ ها زمانی تحریک می شوند که کشیده شوند. بواسیر در قسمت داخلی راست روده (بواسیر داخلی) و یا در قسمت زیرین پوست مقعد (بواسیر خارجی) به وجود میآید. بیماری بواسیر به مرور زمان تشدید میشود، توصیه میشود اگر به این بیماری مبتلا شدهاید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. ما قصد داریم شما را با این عارضه و راههای درمان آن آشنا کنیم. برای درمان بواسیر نیاز است تا دانش کافی نسبت به آن داشته باشید و سپس برای درمان اقدام
کنید. پس در ادامه مطلب همراه ما باشید.
بواسیر چیست؟
بواسیر یا هموروئید (Hemorrhoids) در اثر افزایش فشار در رگهای خونی اطراف مقعد ایجاد میشود. مویرگها و رگهای خونی قسمت انتهایی و داخلی رکتوم (راست روده) باعث حمایت از ساختارهای بافتی این منطقه میشوند. در صورتی که فشار بیش از حد روی این رگها وارد شود، آنها کشیده میشوند و ورم میکنند که باعث ایجاد عارضه بواسیر میشود. یکی از مهمترین دلایل فشار بر رگ های خونی در ناحیه انتهایی مقعد یبوست است. یبوست باعث سفت شدن مدفوع می شود که این امر فشار بر رگ های خونی در ناحیه تحتانی رکتوم را افزایش میدهد.
برای درمان بواسیر روش های کارآمدی وجود دارد. در بیشتر افراد با درمان خانگی بواسیر، تغییر شیوه زندگی و رعایت موارد گفته شده این عارضه بهبود پیدا میکند. در موارد اندک درمان بواسیر توسط پزشک صورت میگیرد.
انواع بواسیر یا هموروئید
زمانی که با درد و ناراحتی غیر قابل تحمل بواسیر رو به رو شدید، لازم است بدانید که به کدام نوع از بواسیر مبتلا شده اید. پس از آگاهی از نوع بیماری بواسیر خود می توانید بهترین راه درمان را انتخاب کنید.
بواسیر یا هموروئید را می توان به دو دسته کلی بواسیر داخلی و خارجی تقسیم بندی کرد که هر کدام به نوع و درجات متعددی تقسیم بندی می شوند. انواع بواسیر یا هموروئید عبارتند از :
بواسیر داخلی :
بواسیر داخلی یا هموروئید داخلی در داخل مقعد و قسمت انتهایی راست روده (رکتوم) قرار دارد و چون در عمق مقعد قرار گرفته است قابل مشاهده و دیدن نیست. بواسیر داخلی زمانی ایجاد می شوند که مویرگ ها و رگ های داخلی مقعد کشیده شوند که این کشیدگی منجر به پارگی مویرگ ها و رگ ها می شود باعث شروع خونریزی می شود.
در هنگام بروز بواسیر داخلی به علت آنکه تعداد گیرنده های موجود در قسمت داخلی مقعد کم است شخص مبتلا با درد شدید و زیادی مواجه نیست ولی ممکن است هنگام دفع مدفوع با خونریزی را ببیند. خون خارج شده همراه با دفع مدفوع در این نوع از بواسیر روشن می باشد. در بواسیر داخلی گاهی التهاب و پارگی مویرگ ها و رگ ها به حدی زیاد است که بیمار آن را در در دهانه مقعد خود احساس می کند.
بواسیر خارجی
زمانی که بافت ها و رگ های خارحی مقعد تخریب می شوند شخص به بیماری بواسیر خارجی دچار می شود. در بواسیر خارجی بیرون زدگی هایی در اطراف مقعد ایجاد می شود که در اثر پارگی و کشیدگی رگ هایی است که در این قسمت وجود دارد. این بیرون زدگی ها ترومبوزه شدن است.
تعداد زیادی گیرنده در قسمت خارجی مقعد وجود دارد، زمانی که شخص به این نوع از بواسیر دچار می شود درد بسیار زیادی را تجربه می کند. اگر شخص به این نوع از بواسیر مبتلا باشد با هربار دفع مدفوع خونریزی اتفاق می افتد.
بواسیر ترومبوزه
هموروئید یا بواسیر ترومبوزه یکی از انواع هموروئید خارجی می باشد. در این نوع از هموروئید عروق خونی موجود در بافتهای مقعد به دلیل التهاب مسدود میشوند. این بافت متورم بسیار دردناک است و اغلب به رنگ بنفش ظاهر میشود. در هموروئید ترومبوزه عروق خارج شده از مقعد تحت فشار قرار میگیرند و درون آنها خون تجمع میشود.
علائم بواسیر چیست؟
با شناخت علائم و نشانه های بیماری بواسیر می توانید آن را در مراحل اولیه تشخیص دهید و درمان را شروع کنید. این بیماری دارای علائم و نشانه های شناخته شده ای است ولی نکته مهم این است که علائم بواسیر با بیماریهای گوارشی دیگری مانند سرطان روده شبیه است از این جهت توصیه میشود برای تشخیص و اطمینان به متخصص و پزشک مراجعه نمایید.
از علائم بواسیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نشت مدفوع
- خونریزی بدون درد
- بیرون زدگی گوشتی
- وجود توده در محل مقعد
- احساس دفع ناکامل مدفوع
- احساس درد در محل مقعد
- خونریزی هنگام دفع مدفوع
- خارش یا سوزش در محل مقعد
- خروج ترشحات لزج و چسبنده
بواسیر چگونه تشخیص داده می شود؟
تشخیص تودههای بواسیر اطراف مقعد بعد از دفع توسط خود بیمار و به کمک دست امکان پذیر است. اما توصیه میشود از همان ابتدا برای تشخیص و درمان، به پزشک متخصص یا جراح عمومی مراجعه کنید. اگر پزشک نتوانست با معاینه چشمی و انگشتی هموروئید را تشخیص دهد، از آزمایش های زیر برای شناسایی و تشخیص بواسیر استفاده شود:
- معاینه بدنی
- آندوسکوپی
- کولونوسکوپی
- سیگموئیدوسکوپی
روش هایی که برای معاینه و تشخیص این بیماری صورت می گیرد حتما باید توسط پزشک متخصص بیماری های مقعدی انجام شود. پیشنهاد میکنیم جهت کسب اطمینان بیشتر و جلوگیری از پیشرفت بیماری بواسیر (با تشخیص اشتباه) در صورت احساس درد سریعا به کلینیک لیزر شفا مراجعه و بیماری خود را با پزشکان مطرح کنید.
برای اطمینان و تشخیص صحیح بواسیر با کلینیک لیزر شفا با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.
درمان بواسیر
زمانی که علائم بواسیر را مشاهده کردید توصیه می شود به کلینیک درمان بیماری های نشیمنگاهی و پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک متخصص پس از معاینه های دقیق و بررسی های لازم زمانی که تشخیص داد شما به بیماری بواسیر مبتلا شدهاید، شما در درمان بیماری خود راهنمایی می کند. درمان بیماری بواسیر روش های مختلف و زیادی دارد که عبارتند از :
- درمان با لیزر
- درمان با دارو
- درمان خانگی بواسیر
- درمان با انجام جراحی و …
پزشک با توجه به شدت بیماری و تشخیص و صلاحدید خود روش درمان را مشخص می کند. اگر بیمار در مراحل اولیه بروز بیماری متوجه شود که به بواسیر دچار شده است می تواند با اقداماتی نظیر نشستن در آب گرم و قرار دادن غذاهای پر فیبر در لیست رژیم غذایی خود بیماری را بهبود دهد. درصورت پیشرفت این بیماری پزشکان متخصصی که در کلینیک لیزر شفا حضور دارند می توانند برای درمان بواسیر از روش لیزر که درمان بدون تهاجم و خونریزی است، بهره ببرند. برای درمان بواسیر با لیرز می توانید با کلینیک لیزر شفا تماس بگیرید و بواسیر خود را بدون درد و خونریزی برطرف نمایید.
برای انتخاب بهترین روش درمان بواسیر با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.
درمان خانگی بواسیر
درمان خانگی بواسیر زمانی موثر است که علائم بیماری آزاردهنده و پیشرفته نشده باشد و روش های خانگی برای درمان بواسیر تنها درد های کم و خفیف، ورم، سوزش و التهاب را می تواند بهبود بخشد. درمان در خانه را می توانید با انجام اقداماتی نظیر مصرف غذاهای پرفیبر، اصلاح رژیم و عادات غذایی خود، استفاده از داروهای موضعی مانند پماد تسکین دهنده هموروئید و بواسیر، وازلین و روغن زیتون در مقعد که باعث خروج راحت تر مدفوع می شود این اقدام ورم و التهاب در این ناحیه مقعدی را کاهش می دهد. از روش های دیگری که می توانیم برای درمان خانگی بواسیر اشاره کنیم نشستن در آب گرم سه بار در روز و هربار ۱۰ الی ۱۵ دقیقه که این عمل باعث انبساط ماهیچه های مقعدی می شود.
درمان بواسیر با لیزر
.بهترین و پیشرفته ترین روش درمان بواسیر استفاده از لیزر است. درمان بواسیر با لیزر زوائد گوشتی ناحیه مقعد را در سریعترین و کوتاه ترین زمان درمان میکند. درمان قطعی و بدون درد و خونریزی با لیزر های پرتوان که سردسته آنها لیزر co2است، امکان پذیر میباشد. درمان بواسیر با لیرز نیازمند تجربه و مهارت زیاد است توصیه می شود برای درمان با لیزر به پزشک و کلینیک با تجربه و سابقه جراحی های موفق در این زمینه مراجعه کنید.
ما در این مقاله به معرفی راه های مختلف درمان بواسیر و در کنار آن بهترین راه درمان بواسیر را به شما معرفی کردیم. توصیه اکید ما این است که برای انتخاب بهترین راه درمان بواسیر حتما با پزشکان و جراحان عمومی مشورت کنید و اقدامات لازم را در اولین فرصت به کار گیرید تا از عود و پیشرفت بیماری جلوگیری شود.
درمان بواسیر به کمک دارو و جراحی
هنگامی که بیماری بواسیر شما در مراحل ابتدایی و خفیف باشد، تجویز پزشک متخصص استفاده از پماد های تسکین دهنده، انواع کرم و شیاف آنتی هموروئید است که هیدروکورتیزون و لیدوکائین دارد و موقتی سوزش و درد را کاهش می دهند. هنگامی که بیمار درد غیرقابل تحمل و آزاددهنده را تجریه می کند و خونریزی های مستمر دارد پزشک از روشهای جراحی کم تهاجمی کم خطر و بدون نیاز به بیهوشی و درمان دارویی استفاده میکند. به ندرت جراحی کم تهاجمی انجام میگیرد و جراحی هنگامی است که ضایعه بیمار وخیم است و درمان بواسیر آن با روش های دیگر قابل درمان نباشد.
بهترین راه پیشگیری از بواسیر
می توانیم بهترین راه پیشگیری از بواسیر را نرم نگه داشتن مدفوع نام ببریم به صورتی که مدفوع به راحتی حرکت کند. توجه به این نکته لازم است زمانی که برخی از عادات روزانه خود را اصلاح کنیم می تواند نقش بسیار مهمی در پیشگیری بواسیر یا هموروئید داشته باشد.
جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری بواسیر به نکات زیر توجه کنید:
- نوشیدن آب
- ورزش کردن
- استفاده از مکمل های فیبر
- اجتناب از نشستن طولانی مدت
- اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین
- اجتناب از زور زدن در هنگام دفع مدفوع
- اقدام سریع هنگام احساس نیاز به دفع مدفوع
- قرار دادن غذاهای با فیبر بالا در برنامه غذایی خود
چه زمانی باید برای بواسیر به پزشک مراجعه کنید؟
اگر پس از یک هفته مراقبت و درمان خانگی بواسیر علائم بیماری از بین نرفت و بهبود نیافتید و در هنگام دفع مدفوع التهاب یا درد در ناحیه مقعد داشتید و خونریزی مشاهده کردید لازم است سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید. گمان نکنید خونریزی ناحیه مقعدی و تغییر رنگ مدفوع به دلیل ابتلا به بیماری بواسیر است این علائم می تواند در عارضه های دیگری مانند سرطان مقعد و سرطان روده بزرگ بروز کند. توصیه می شود به پزشک متخصص مراجعه کنید و معاینات لازم را انجام دهید و در صورت لزوم کولونسکوپی انجام دهید.
برای شناخت بواسیر و مشاوره درباره راههای درمان آن با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.
عوارض بواسیر چیست؟
از متداول ترین و جدی ترین عوارض بواسیر می توان به درد شدید، تورم و التهاب که ممکن است همراه با خونریزی باشد، اشاره کرد. درد غیرقابل تحمل که از عوارض بواسیر می باشد پس از خارج کردن زائده گوشتی تسکین پیدا می کند و رفع میشود. از دیگر عوارض بواسیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خونریزی مقعد
- کم خونی یا آنمی
- عفونت باکتریایی
- التهاب و تورم عروق
- بیرون زدگی هموروئید
- تیره شدن رنگ مدفوع
- لخته شدن خون در هموروئید ترومبوزه
چرا کلینیک لیزر شفا را برای درمان بواسیر انتخاب کنیم؟
کلینیک لیزر شفا کلینیکی تخصصی در درمان بیماریهای مقعدی است که به کمک تجهیزات پیشرفته و به روز لیزر توانسته بیش از 20 هزار عمل موفق را در کارنامه خود داشته باشد. البته این نکته قابل توجه را در نظر داشته باشید که کلینیک لیزر شفا با مدیریت دکتر داود تاجبخش بیش از 17 سال است که در درمان بیماریهای مقعدی تجربه دارد. این تجربه حاصل عملهای موفقیت آمیز و رضایت بخش در بیماران بوده است.
اگر میخواهید به راحتی از شر بواسیر رها شوید و کمترین میزان درد و خونریزی را تجربه کنید به شما پیشنهاد میکنیم تا درمان خود را به دستان پزشکان با تجربه لیزرشفا بسپارید.
برای مشاوره رایگان درمان بواسیر، با پزشکان و متخصصان کلینیک لیزر شفا اینجا کلیک کنید.
سلام هر کی عمل با لیزر انجام میده میگه که دوباره عود کرده و کامل خوب نشده چه راهی برای درمان بواسیر هست و همچنین میگن درد بعد عمل همیشگی است این عمل به چه درد میخوره
با سلام
درصورت تمایل می توانید بعد از لیزر بواسیر در کلینیک لیزر شفا، برگه ضمانت را دریافت کنید و هم با متخصصین کلینیک ما مشورت کنید.