آبسه مقعدی چیست
هنگامی که غده های کوچکی که در اطراف ناحیه مقعد وجود دارند، بسته شوند دچار عفونت خواهند شد که به آن آبسه مقعدی یا گفته می شود. این بیماری، به دو صورت عمیق و سطحی ایجاد خواهد شد که در نوع عمیق آن، ترشحات چرکی به عمق پوست نفوذ می کند که با سرخی و التهاب همراه می باشد ولی نوع سطحی در لبه ناحیه مقعد ایجاد می شود که نسبت به دیگر قسمت های بدن گرم تر نیز می باشد
آبسه مقعدی به چه علت ایجاد می شود؟
- بواسیر بیرون زده
- عفونت شدید در ناحیه مقعد
- تزریق برای درمان بواسیر داخلی
- بسته شدن غده های اطراف رکتوم
- رابطه جنسی بدون استفاده از کاندوم
- بیماری های مثل سرطان مقعد، ذیورتیکولیت، دیابت و…
درمان آبسه مقعدی
روش هایی که برای درمان بیماری انجام می شود:
- درمان با دارو
- درمان خانگی
- درمان با جراحی
- درمان با انجام لیزر و بدون جراحی
درمان با دارو
مصرف آنتی بیوتیک هایی مانند مترونیدازول، سیپروفوکساسین، آمپی سیلین و… هر 8 ساعت یکبار مصرف شود. همچنین لازم به ذکر است که افراد دارای علائمی مثل سیستمیک، حتما باید به مدت 7 تا 10 روز بعد از انجام لیزر از آنتی بیوتیک ها استفاده کنند.
درمان خانگی آبسه مقعدی
استفاده از درمان های خانگی تنها در برخی از موارد و اگر عفونت کم باشد، به درمان بیماری کمک می کند. برخی از روش های خانگی عبارتند از:
- آب کلم
- سبوس گندم
- گیاه بارهنگ
- کمپرس آب گرم
- گیاه سنتفیتون با روغن جوانه گندم
- مصرف روزانه 100 میلی گرم ویتامین c
- ترکیب عرق بومادران با نصف استکان آلوئه ورا که باید بعد از هر وعده غذایی استفاده کنید
درمان آبسه مقعدی با جراحی
در این روش، با استفاده از چاقو های مخصوص جراحی در نزدیکی پوست اطراف ناحیه مقعد برشی زده خواهد شد که عفونت های آبسه به طور کامل تخلیه و از بین برود. اما توجه داشته باشید که احتمال عود بیماری در جراحی سنتی، بسیار بالا می باشد.
درمان با لیزر
درمان با لیزر به کمک اشعه لیزر CO2 انجام می شود که تمام عفونت های حاصل از بیماری از بین می رود. این روش، امروزه یکی از قطعی ترین روش های درمان آبسه مقعدی می باشد که احتمال عود پایین، درصد موفقیت بالا، کوتاه بودن دوره نقاهت، بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان و… از مزایای مهم این روش می باشد.
دیدگاه ها